Qozlu şokoladlı tort

Tortlar

1/2 fincan (125 q) kərə yağı 1 stəkan (125 q) şəkər tozu 4+1/2 xörək qaşığı (60 q) fındıq pastası 2 yumurta + 1 yumurta sarısı 1 stəkan (125 q) un 3 xörək qaşığı (15 q) kakao 1 çay qaşığı (3 q) qabartma tozu, vanil tozu 4/6 NƏFƏR ÜÇÜN MATERİAL Xəmir kremi üçün 1/2 fincan (125 ml) süd 1/4 vanil qabığı 1 yumurta sarısı 3+1/2 xörək qaşığı (40 q) şəkər 4 çay qaşığı (10 q) un Gianduia kremi üçün 1/4 fincan (65 ml) xəmir kremi 3/8 fincan (85 q) kərə yağı 1/2 fincan (5o q) şəkər tozu 3 xörək qaşığı (34 q) fındıq pastası 2 çay qaşığı (9 ml) dadlı likör 6 çay qaşığı (8 q) kakao 25 q tünd şokolad bəzəmək 5-8 gianduiotti şokoladlı doğranmış fındıq *Yaxşı nəticə əldə etmək üçün tələb olunan minimum material miqdarı

  • 1 Bir qabda yumşaldılmış kərə yağı və şəkər tozunu yoğurun. Fındıq pastasını əlavə edib qarışdırın. Yumurta və yumurta sarısını əlavə edin, sonra tort üçün ayrılmış və süzülmüş bütün qalan inqrediyentləri qarışdırın. Yağlanmış, unlanmış metal tort qəliblərinin dörddə üçünü bu qarışımla doldurun və sobada 180 dərəcə 3o dəqiqə bişirin. Sobadan çıxarın və sərinləyin.
  • 2 əmir kremi üçün: Südü kiçik bir bıçaqla uzununa kəsilmiş dörddə bir vanil qabığı ilə bir qazanda qızdırın. Vanil qabığını süddən çıxarın. Bir qabda yumurta sarısını şəkərlə çalın, unu əlavə edin və qarışdırın. Yumurtanın sarısına bir az qaynar südü tökün. Qalan südün tutarlılığını tapmaq üçün az-az əlavə edin. Hamısını bir qazana qoyun və qaynana qədər bişirin.
  • 3 Gianduia kremi üçün: 1/4 stəkan (65 q) xəmir kremini kakao və tercihen ərinmiş şokoladla isti halda şirinləşdirin. Çırpıcıdan istifadə edərək, yumşaldılmış yağı və şəkəri bir qabda döyün. Fındıq pastası, likör və şirin xəmir kremini əlavə edin və qarışığı yenidən çırpın. Tortu çarpaz şəkildə yarıya bölün və parçalardan birinin üzərinə fındıq gianduia kreminin üçdə birini yayın. Üzərinə digər parçanı örtün və qalan fındıq gianduia kremi ilə tamamilə örtün. Tortun üzərinə doğranmış fındıqları əlavə edib gianduiotti və qalan kremlə bəzəyin.
  • 4 Aşpazın qeydi: Gianduia krem ​​şokoladın İtalyan adıdır. Hazırlanma vaxtı: 40 dəqiqə + 15 dəqiqə (gianduia kremi) Pişirmə vaxtı: 30 dəqiqə - Çətinlik dərəcəsi: Çətin