Qarağatlı tort

Tortlar

Süngər tortu üçün 3 yumurta 3/8 fincan (80 q) şəkər 3/8 fincan (50 q) un 2 xörək qaşığı (10 q) kakao 2 xörək qaşığı (15 q) qarğıdalı nişastası (qarğıdalı unu) 2 çay qaşığı (10 q) kərə yağı 1/2 çay qaşığı (2 q) qabartma tozu (zövqə görə ) vanil tozu 6 nəfərlik hazırlamaq üçün 300 q çırpılmış krem 250 q böyürtkən 1/4 fincan (30 q) qarğıdalı nişastası 1/2 limon suyu 3/4 fincan (150 q) şəkər şərbət üçün 2 xörək qaşığı (30 ml) su 3/8 fincan (80 q) şəkər 2+1/2 xörək qaşığı (35 ml) Maraşino liköru

  • 1 Süngər tortu üçün: Yumurta və şəkəri çırpma çəngəl ilə qarışdıraraq yavaş-yavaş benmaridə qızdırın. Qarışığı (tercihen qarışdırıcı ilə) çalın və unu, kakao nişastasını, bir çimdik vanil tozunu və qabartma tozunu əlavə edin, spatula ilə aşağıdan yuxarıya doğru qarışdırın. Sonda ərinmiş, isti kərə yağı əlavə edin. Yağlanmış və unlanmış formanı (düzbucaqlı formadan istifadə etmək məsləhətdir) üçdə ikisini doldurun. Fırında 170 dərəcədə 20-25 dəqiqə bişirin. Kalıbdan çıxarın və sərinləyin. Mümkünsə, süngər tortunu bir gün əvvəl hazırlayın və kağız torbada saxlayın. Beləliklə, onu qırmadan kəsmək daha asan olacaq.
  • 2 İçlik üçün: Qarğıdalı nişastasını şəkərlə qarışdırıb qazana böyürtkən əlavə edin. Qoy hamısı qaynasın. 1-2 dəqiqə qaynadın və yarım limonun suyunu əlavə edin. Tamamilə soyumasına icazə verin.
  • 3 Şərbət üçün: Şəkər və suyu birlikdə qaynadıb soyudun, sonra likörü əlavə edin. Bu resept üçün 3/8 stəkan (100 ml) şərbət tələb olunacaq. Tortu iki təbəqəyə kəsin. Alt qatını şərbətlə isladın və albalı püresi ilə örtün. Üzərinə bir qat krem ​​şanti çəkin. Üstünə tortun ikinci qatını qoyun. Tortun səthini və kənarlarını qalan krem ​​şanti ilə tamamilə örtün. Şokolad çipləri ilə bəzəyin (şokolad tabletinə perpendikulyar bıçaq tutan nazik şokolad fişlərini kəsin) və ən azı bir saat soyuducuda soyudun. Süfrəyə verməzdən əvvəl üzərinə şəkər pudrası səpin.
  • 4 Aşpazın qeydi: Maraşino likörü çox məşhur albalı likörüdür. İstəyirsinizsə, Maraşino likörünün yerinə başqa albalı likörü də istifadə edə bilərsiniz. Hazırlanma vaxtı: 50 dəqiqə + 55 dəq (panter) + 10 dəqiqə (sorbet) - Soyuma vaxtı: 1 saat - Çətinlik dərəcəsi: Orta