Fındıqlı şokoladlı tort

Tortlar

3 yumurta 3/8 fincan (80 q) şəkər 3/8 fincan (50 q) un 2 xörək qaşığı (1o q) kakao 2 xörək qaşığı (15 q) kartof nişastası 2 çay qaşığı (10 q) kərə yağı 1/2 çay qaşığı (2 q) qabartma tozu (zövqə görə) vanil tozu 4 NƏFƏR ÜÇÜN MATERİAL İtalyan beze üçün 60 q yumurta ağı 5/8 stəkan (120 q) şəkər 4 çay qaşığı (20 q) su krem üçün 250 q rikotta pendiri 35 q şokolad 3 xörək qaşığı (15 q) kakao şərbət üçün 2 xörək qaşığı (30 ml) su 3/8 fincan (80 q) şəkər 2+1/2 xörək qaşığı (35 ml) portağal likörü bəzəmək 100 q tünd şokolad 1/2 fincandan (50 q) bir qədər az doğranmış, qovrulmuş fındıq Yaxşı nəticə əldə etmək üçün tələb olunan minimum material miqdarı

  • 1 Süngər tortu üçün (bu reseptə görə 250 qr tələb olunacaq): Yumurta və şəkəri çırpma çəngəl ilə qarışdıraraq yavaş-yavaş benmaridə qızdırın. Qarışığı çırpın və sonra süzülmüş un, kakao, nişasta, bir çimdik vanil tozu və qabartma tozunu əlavə edin, spatula ilə aşağıdan yuxarıya doğru qarışdırın. Sonda ərinmiş, isti kərə yağı əlavə edin.
  • 2 Bu qarışığı üçdə ikisini kərə yağı ilə yağlanmış unlu metal tort qabı ilə doldurun. Fırında təxminən 20-25 dəqiqə 170 dərəcədə bişirin. Beze üçün: 1/2 stəkan (105 q) şəkəri 4 çay qaşığı (20 ml) su ilə 121 dərəcə qızdırın. 60 q yumurta ağını 5 çay qaşığı (15 q) şəkərlə çalın. Yumurta qarışığı qatılaşdıqda şəkər bişiriləcək. 
  • 3 Bütün maddələr ilıq olana qədər yumurtaları döyməyə davam edin. Rikotta pendirini süzün və iki qaba bölün. Bir qabda süzülmüş kakaonu, digərində isə doğranmış şokoladı əlavə edin. Hər birinə 75 q beze qarışığı əlavə edin, qarışdırın. Süngər tortunu dilimlərə kəsin və yarımkürə formalı qəlibə qoyun. Kalıbı əvvəlcədən yapışqan filmlə örtün ki, onlar qəlibdən asanlıqla çıxarılsın.
  • 4 Su və şəkəri qaynadıb soyudduqdan sonra portağal likörünü əlavə edib tortun üzərinə portağal şərbəti səpin. Tortun içini kakaolu kremlə örtün və ortasını ağ şokoladlı kremlə doldurun. Şərbətlə isladılmış süngər tortu parçaları ilə örtün və ən azı 2-3 saat dondurun. Xidmət vermədən 10 dəqiqə əvvəl dondurucudan çıxarın. Ərinmiş, ilıq şokoladla örtün və doğranmış fındıq səpin. Hazırlanma vaxtı: 1 saat + 55 dəqiqə (spanqar) + 10 dəqiqə (sorbet) Dondurma vaxtı: 2-3 saat - Çətinlik dərəcəsi: Çətin